ΣΙΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί μια υπέροχη αλλά και πολύ περίπλοκη στιγμή στη ζωή της μητέρας αλλά και του παιδιού που πρόκειται να γεννηθεί.

Η καλή υγεία, η ηρεμία, η σωστή διατροφή, η άσκηση, αποτελούν στοιχεία που συμβάλουν στην καλύτερη πορεία της όλης διαδικασίας.

Το σιάτσου συμβάλει με το δικό του τρόπο σε αυτή την πορεία, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς επίσης και την περίοδο της προετοιμασίας της σύλληψης.

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης καλό είναι η μητέρα να μην δεχθεί σιάτσου ή άλλης μορφής μάλαξη παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, οι πρωινές αδιαθεσίες, αιμορραγία τις πρώτες εβδομάδες, οιδήματα στα άκρα.

Το πρώτο τρίμηνο άλλωστε είναι απαραίτητο για τη μητέρα να ενημερωθεί και να νιώσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της περισσότερο, από το να μπερδεύεται από εξωτερικούς παράγοντες και καταιγισμό παραπληροφόρησης που μόνο σε σύγχυση θα την οδηγήσουν.

Από το τέλος του 1ου τριμήνου, το σιάτσου μπορεί να εφαρμοστεί και να βοηθήσει σημαντικά σε θέματα όπως:

  • Ανακούφιση από πόνους και πρηξίματα των άκρων
  • Ανακούφιση και βελτίωση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων
  • Ανακούφιση οιδήματα και έντονη εφίδρωση των κάτω άκρων
  • Ανακούφιση σε πόνους της πλάτη και της μέση, καθώς η αύξηση του βάρους θα αρχίζει να επιβαρύνει αρκετά τις περιοχές αυτές
  • Ηρεμία του νου και αποβολή του άγχους
  • Σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, βοηθά το μωρό να πάρει τη σωστή θέση για την προετοιμασία του τοκετού
  • Βοηθά στην διαδικασία του τοκετού με σεβασμό στη μητέρα, το παιδί και στην ιερότητα της στιγμής της γέννησης

Το σιάτσου αποτελεί συμπληρωματική θεραπευτική τεχνική και δεν αντικαθιστά τη δυτική ιατρική. Συμβάλει όμως στην καλή λειτουργία του σώματος και του νου, πριν φτάσει κάποιος στην «πόρτα» της δυτικής ιατρικής.

Είναι καλό να γνωρίζουμε το σώμα μας, να μαθαίνουμε να το φροντίζουμε και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή.

Η μητέρα στη φάση της εγκυμοσύνης έχει ανάγκη από φροντίδα, τόσο να δεχτεί όσο και να την προσφέρει η ίδια στον εαυτό της.

Ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές διαδρομές που σας δίνονται πριν προτιμήσετε τον εύκολο δρόμο μιας και τις περισσότερες φορές είναι ο πιο επώδυνος και ο πιο δύσκολος. Όλα χρειάζονται το χρόνο τους, απαιτείστε να έχετε το δικό σας και να είναι ποιοτικός.

Top