ΣΙΑΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το Σιάτσου στο πρόσωπο συμβάλει τόσο στην απελευθέρωση του συνδετικού ιστού, όσο και στην ενεργοποίηση σημείων σημαντικών για την ισορροπία του οργανισμού.

Μια συνεδρία μπορεί να ανακουφίσει τον δεχόμενο αποτελεσματικά από θέματα που σχετίζονται με πονοκεφάλους, ημικρανίες, ασθένειες ματιών, άγχος, σφίξιμο δοντιών, κά.

Εκτός από το θεραπευτικό κομμάτι υπάρχει ορατή βελτίωση σε θέματα αισθητικής, όπως σακούλες και μαύροι κύκλοι ματιών, ρυτίδες. Η τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος επέρχεται άμεσα, οπότε το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και υγιές.

Οι πιέσεις που ασκούνται είναι κυρίως με τα δάκτυλα. Η παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική απαιτεί μεταξωτό ύφασμα να καλύπτει τις περιοχές του προσώπου που θα ενεργοποιηθούν.  Εκτός από τα δάκτυλα, πιέσεις γίνονται και με τις παλάμες σε όλο το μέρος του κρανίου. Στην εξελικτική πορεία του σιάτσου, χρησιμοποιούνται και κάποια άλλα βοηθήματα, όπως ειδικές μικρές βεντούζες, μόξα, κρυσταλλικοί ράβδοι, κά.

Ενδεικτικά αναφέρω δύο σημεία που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και μόνοι σας και να παρατηρήσετε τα αποτελέσματά τους. Οι πιέσεις στα σημεία αυτά γίνονται με το μέσο δάκτυλο και είναι καλύτερα να γίνονται με κάθετη φορά. Μπορείτε επίσης να κάνετε ανατρίψεις και πιέσεις ταυτόχρονα.

Το πρώτο σημαντικό σημείο που ενεργοποιείται πάντα σε συνεδρίες σιάτσου στο πρόσωπο, είναι το «ουροδόχος κύστη-2». Βρίσκεται στην άκρη του φρυδιού προς τη μέση γραμμή του προσώπου. Ιδιαίτερα ανακουφιστικό σημείο για πόνους στον αυχένα, ημικρανίες, πονοκεφάλους, ιγμορίτιδα και πόνους στα μάτια.

Το δεύτερο σημείο, είναι το «παχύ έντερο 20». Εντοπίζεται στις άκρες των πτερυγίων της μύτης. Ανοίγει αποτελεσματικά μια μπουκωμένη μύτη, βοηθά στην καταρροή, την ιγμορίτιδα, ανακουφίζει την ρινίτιδα. Σημαντικό σημείο για την όσφρηση και την αναπνοή.

Το σιάτσου στο πρόσωπο συνεχίζει και αποτελεί μια εύκολη θεραπευτική τεχνική που μπορεί να διδαχθεί στο καθένα μας, χωρίς να προαπαιτεί ειδικές γνώσεις πάνω στην κινέζικη ιατρική ή την ανατομία, και που φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί από εμάς τους ίδιους σε εμάς τους ίδιους.

Η γνώση πρέπει πάντα να μοιράζεται. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για να συμμετέχετε σε αυτή τη γνώση και χαρίστε καθημερινά αυτό το τόσο σημαντικό δώρο που κάποιοι θεωρούν πολυτέλεια. Εμείς όμως το αναγνωρίζουμε ως ιερή γνώση προς προσωπική εξέλιξη και όχι μόνο. Οι ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Top