ΣΙΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το θέμα του καρκίνου απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η αντιμετώπισή του από τους περισσότερους με βάση την κλασική ιατρική, θεωρείται μονόδρομος. Χειρουργείο (αν κριθεί απαραίτητο), και χημειοθεραπεία.

Τι είναι όμως ο καρκίνος; Τίποτα παραπάνω από δικά μας κύτταρα που δεν ακολουθούν την κανονική ροή της ζωής των κυττάρων. Πολλαπλασιάζονται χωρίς να υπάρχει λόγος. Έτσι βρίσκονται στον οργανισμό χωρίς να έχουν λόγω ύπαρξης και αρχίζουν να κάνουν «αταξίες». Μετακινούνται προσπαθώντας να βρουν κάτι να κάνουν και όταν δεν βρίσκουν τίποτα, μένουν σε ένα σημείο και ξεκινάνε την «κραιπάλη» σε βάρος όμως των υπόλοιπων κυττάρων που συνεχίζουν να προσπαθούν να λειτουργήσουν φυσιολογικά. Κάπως έτσι δημιουργούνται οι όγκοι, που αναλόγως την «κραιπάλη» που θα ακολουθήσει και το περιβάλλον που θα γίνει η «γιορτή», γίνονται καλοήθεις ή κακοήθεις. Βέβαια το ότι τα κύτταρα αρχίζουν και αναπαράγονται από μόνα τους χωρίς λόγο, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η διατροφή μας, οι τοξίνες που βάζουμε στον οργανισμό μας, το άγχος, το περιβάλλον μας, είναι από τους παράγοντες που επηρεάζουν τον ψυχισμό μας αλλά και το σώμα μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.

Ο καρκίνος είναι κομμάτι του οργανισμού μας. Κάτι που εμείς γεννάμε και βοηθάμε ή όχι την εξέλιξή του. Δεν θα μπω όμως στα «χωράφια» της ιατρικής και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Το ότι όλα τα αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με ένα πρωτόκολλο, δεν με βρίσκει σύμφωνη και δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Το σιάτσου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, αρκεί πάντα να ασκείται από άτομα που έχουν εμπειρία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Μπορεί να εφαρμοστεί πριν και μετά από το χειρουργείο που τυχόν υπάρξει, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας ή πριν από αυτή.

  • Βοηθά στην καλύτερη και πιο γρήγορη ανάρρωση
  • Βοηθά την ψυχολογία του ατόμου και στην καλύτερη φυσική του κατάσταση
  • Βοηθά να απαλύνει ο πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες
  • Χαλαρώνει το νου και βοηθά πολύ στην αϋπνία
  • Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού
  • Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και έτσι μειώνεται η πιθανότητα λεμφοιδήματος
  • Βοηθά το νου να αποβάλει το φόβο και να αναπτερωθεί ψυχολογικά

Όποια και αν η αντιμετώπισή και η στάση ενός ατόμου απέναντι στο θέμα του καρκίνου, οφείλουμε να τη σεβαστούμε και να την δεχτούμε. Υπάρχουν άτομα που διαλέγουν μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία τους και πολλές φορές αυτό γίνεται κατακριτέο από το περιβάλλον τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα και μόνο. Απλά κάνουμε τη ζωή τους πιο δύσκολη. Στηρίξτε την απόφασή τους, όποια και αν είναι αυτή. Μείνετε δίπλα τους και βοηθήστε τους με τη σιωπή, αν δεν είστε σύμφωνοι. Είναι δικό τους το μονοπάτι και είναι ήδη πολύ δύσβατο. Ας μην τους δίνουμε και άλλες έννοιες, που στην τελική, δεν είναι άλλες από τις δικές μας φοβίες και ανασφάλειες για τη ζωή και την απώλεια.

Μείνετε απλά δίπλα τους. Δεν χρειάζονται κήρυγμα. Ένα άγγιγμα χρειάζονται και την παρουσία σας. Στηρίξτε τους.

 

Κωνσταντίνα Μπαρλά

Email: kbarla@otenet.gr, τηλέφωνο: 6981710817

Top